Habuk

Sejak kebelakangan ni aku sibuk dengan kerja yang belum mampu menjamin apa-apa. Aku ada bukak publishing blog yang berfokus dalam bulatan negara Malaysia, malaysiaacademia.com. Dengan harapan dapat membuka minda lebih ramai orang Malaysia tentang keadaan negara dan bagaimana kita boleh menyumbang ke arah menjadi negara maju. Aku rasa negara maju perlu didefinisikan lebih dahulu sebab…

Freshman

This, is where I study. First year in university. a.k.a freshman. This was the most exciting year in university one would ever feel. At least for an international student coming from a place without any changes in climate. Well one would not feel so thrilled to study overseas unless the country is good. For me…

Membuat comeback

Assalamualaikum Ehem.Dah lama tak berblogging.. Bila fikir balik, kenapa aku start tulis blog ye? Maybe sebab aku suka gak sharing perkara2 yang maybe tak semua orang rasa. So di situ kononnya macam boleh contribute kepada orang lain lah.. Kononnya.. Anyways, harapnya apa yang aku tulis masih akan membantu dalam apa cara sekalipun kepada sesiapa je….

Ramadan

Okay since dah masuk bulan puasa ni macam tak sah jugak la tak post pasal bulan Ramadan. Pasni Anas mesti bising aku post pasal Ramadan.. Agak lambat post pasal Ramadan kali ni. Maybe sebab nothing new kot. Tahun lepas puasa kat Taylors. I mean kat Casa Subang ler… Tahun ni puasa kat rumah di Malaysia…..

Blood

Sekarang ni musim panas. Maka haruslah minum air banyak-banyak. Kalau tak minum air banyak-banyak, nanti hidung berdarah, keluar darah banyak-banyak. Maybe tak semua lah kena. Tapi insan yang sensitif seperti aku terkena jugak lah hidung berdarah. Aku agak sensitif dengan cuaca, kot, rasanya… Dari keciiiiiiik lagi benda hidung berdarah ni macam selalu je kena kat…

Journey

So Jumaat lepas selamat lah aku dan Anas travel partner sampai ke Malaysia. Flight plan kami agak pelik sikit. Biasanya orang akan bli tiket pergi balik dari A ke B tapi kami beli tiket dari B ke J dan J ke M. Tiket bas dari Toronto, Canada ke Buffalo, USA. Tiket flight Buffalo-Narita and Haneda-KL….

Cuti

Okay!! Tamatlah sudah semester half-summer aku. Maka bolehlah bersiap-siap untuk pulang ke rumah-tangga (^_^). Summer kali ni ade 2 je exam – Religion and Mechanics. Religion dah dapat markah yang tak official (kira sendiri) which is Alhamdulillah good. Result Mechanics maybe dapat dalam minggu depan time aku ada kat Malaysia. So ade la satu cerita…

Summer

Summer ialah musim panas. Ok semua orang tahu. BTW untuk semester summer ni aku amik subjek Anthropology, Religion dan Mechanics. Sebenarnya aku takde la nak amik subjek anthropology, tapi since tersilap pilih course, terkonfius dengan sociology, maka teramik lah anthropology. Bagi sesiapa yang tak tahu and nak tahu apa dia anthropology, let me tell you…