Harapan Untuk PRU-14

Aku yakin pengundi di Malaysia ini setakat hari ini masing-masing dah tahu nak pilih siapa untuk PRU kali ini. Sama ada BN, PH atau Pas, dah tentu korang mengundi atas keyakinan dan pengharapan bahawa parti itu adalah yang terbaik untuk negara. Dan boleh jadi pilihan itu dianggap penyokong parti lain sebagai satu pilihan yang salah….

Masa

Sama ada aku ni tak pandai uruskan masa atau masa memang tak cukup untuk aku buat segala benda yang aku nak buat sekarang ni. Kerja dah lah menjadi satu hal yang aku kena setel dalam 10 jam hidup aku seharian. Tambah lagi perkara yang aku build dalam 3-5 tahun ni. Aku pun tak berapa clear…

Freshman

This, is where I study. First year in university. a.k.a freshman. This was the most exciting year in university one would ever feel. At least for an international student coming from a place without any changes in climate. Well one would not feel so thrilled to study overseas unless the country is good. For me…

Membuat comeback

Assalamualaikum Ehem.Dah lama tak berblogging.. Bila fikir balik, kenapa aku start tulis blog ye? Maybe sebab aku suka gak sharing perkara2 yang maybe tak semua orang rasa. So di situ kononnya macam boleh contribute kepada orang lain lah.. Kononnya.. Anyways, harapnya apa yang aku tulis masih akan membantu dalam apa cara sekalipun kepada sesiapa je….

Ramadan

Okay since dah masuk bulan puasa ni macam tak sah jugak la tak post pasal bulan Ramadan. Pasni Anas mesti bising aku post pasal Ramadan.. Agak lambat post pasal Ramadan kali ni. Maybe sebab nothing new kot. Tahun lepas puasa kat Taylors. I mean kat Casa Subang ler… Tahun ni puasa kat rumah di Malaysia…..

Emotions

Bukan nak emosi, cuma nak kongsi. Semua manusia diberikan hati dan akal. Akal untuk berfikir, hati untuk perasaan (macam pelik pulak ayat ni). Bila kita rasa sakit hati, senang hati, mahupun suka hati, kita takkan rasa dekat kepala tapi dekat hati kita, ke jantung ke ntah.. Siapa tau? Anyways, tipu lah kalau ade orang cakap…

Summer

Summer ialah musim panas. Ok semua orang tahu. BTW untuk semester summer ni aku amik subjek Anthropology, Religion dan Mechanics. Sebenarnya aku takde la nak amik subjek anthropology, tapi since tersilap pilih course, terkonfius dengan sociology, maka teramik lah anthropology. Bagi sesiapa yang tak tahu and nak tahu apa dia anthropology, let me tell you…

Intro

Assalamualaikum and hello all. This is my second blog. The first one was attacked by a malware and I can no longer have an access to it. Kind of sad coz I wrote many things in it, and it have many followers too (sobs). Well, I dont intend on writing in English in this blog….