Website yang Kau Boleh Buat Dengan WordPress

Ada banyak jenis website yang kau boleh bina dengan WordPress. Jenis blog dah tentu boleh sebab blog ni memang fungsi paling asas untuk WordPress. Antara lain jenis website yang kau boleh buat ialah e-commerce, listing, komuniti, korporat dan lain-lain. Dan sebenarnya dia boleh dibuat walaupun dengan hanya menggunakan template percuma. Dah tentu dengan template berbayar kau boleh…

Harapan Untuk PRU-14

Aku yakin pengundi di Malaysia ini setakat hari ini masing-masing dah tahu nak pilih siapa untuk PRU kali ini. Sama ada BN, PH atau Pas, dah tentu korang mengundi atas keyakinan dan pengharapan bahawa parti itu adalah yang terbaik untuk negara. Dan boleh jadi pilihan itu dianggap penyokong parti lain sebagai satu pilihan yang salah….

Kemanusiaan dan Sistem Pendidikan di Malaysia

“Pendidikan di Malaysia adalah satu usaha berterusan ke arah memperkembangankan lagi potensi individu secara menyeluruh dan bersepadu untuk mewujudkan insan yang seimbang dan harmonis dari segi intelek, rohani, emosi, dan jasmani berdasarkan kepada kepercayaan dan kepatuhan kepada Tuhan. Usaha ini adalah bagi melahirkan rakyat Malaysia yang berilmu, bertanggungjawab dan berkeupayaan mencapai kesejahteraan diri serta memberi…

Bukan Salah Cikgu

Perkara wajib yang aku akan buat setiap kali pergi ke shopping mall adalah masuk kedai buku. Kali ni aku terjumpa buku “Bukan Salah Cikgu”. Design buku pun ok lah design ala-ala kertas peperiksaan. Namun aku terus rasa nak beli bila baca isi kandungan sebab ada discussion pasal sistem pendidikan negara kita dan juga pemerhatian terhadap…

Masa

Sama ada aku ni tak pandai uruskan masa atau masa memang tak cukup untuk aku buat segala benda yang aku nak buat sekarang ni. Kerja dah lah menjadi satu hal yang aku kena setel dalam 10 jam hidup aku seharian. Tambah lagi perkara yang aku build dalam 3-5 tahun ni. Aku pun tak berapa clear…