Habuk

Sejak kebelakangan ni aku sibuk dengan kerja yang belum mampu menjamin apa-apa. Aku ada bukak publishing blog yang berfokus dalam bulatan negara Malaysia, malaysiaacademia.com. Dengan harapan dapat membuka minda lebih ramai orang Malaysia tentang keadaan negara dan bagaimana kita boleh menyumbang ke arah menjadi negara maju. Aku rasa negara maju perlu didefinisikan lebih dahulu sebab…

Sejarah

Subjek yang aku paling tak suka. Dulu la. Sekarang tak sangat. Actually, depends on sejarah apa lah. Sebab tak semua sejarah kita nak tahu pun ye dak? Dulu tak pernah ada interest masa belajar sejarah form 4 and form 5. Tapi sekarang bila fikir balik macam interesting jugak sejarah sebenarnya. Dulu kita belajar pasal manusia…

Transport

Yea kali ni aku akan cakap pasal transport. Rasanya semua orang yang amik SPM ada tulis pasal transport dalam subjek Bahasa Melayu or English diorang. Karangan yang membincangkan mana yang lebih bagus: kenderaan awam or kenderaan sendiri. So biasanya jawapan SPM aku naik kenderaan awam lagi bagus. Tak tahu lah macam mana pulak dengan orang…

Blood

Sekarang ni musim panas. Maka haruslah minum air banyak-banyak. Kalau tak minum air banyak-banyak, nanti hidung berdarah, keluar darah banyak-banyak. Maybe tak semua lah kena. Tapi insan yang sensitif seperti aku terkena jugak lah hidung berdarah. Aku agak sensitif dengan cuaca, kot, rasanya… Dari keciiiiiiik lagi benda hidung berdarah ni macam selalu je kena kat…