Transport

Yea kali ni aku akan cakap pasal transport. Rasanya semua orang yang amik SPM ada tulis pasal transport dalam subjek Bahasa Melayu or English diorang. Karangan yang membincangkan mana yang lebih bagus: kenderaan awam or kenderaan sendiri. So biasanya jawapan SPM aku naik kenderaan awam lagi bagus. Tak tahu lah macam mana pulak dengan orang…

Ramadan

Okay since dah masuk bulan puasa ni macam tak sah jugak la tak post pasal bulan Ramadan. Pasni Anas mesti bising aku post pasal Ramadan.. Agak lambat post pasal Ramadan kali ni. Maybe sebab nothing new kot. Tahun lepas puasa kat Taylors. I mean kat Casa Subang ler… Tahun ni puasa kat rumah di Malaysia…..

Blood

Sekarang ni musim panas. Maka haruslah minum air banyak-banyak. Kalau tak minum air banyak-banyak, nanti hidung berdarah, keluar darah banyak-banyak. Maybe tak semua lah kena. Tapi insan yang sensitif seperti aku terkena jugak lah hidung berdarah. Aku agak sensitif dengan cuaca, kot, rasanya… Dari keciiiiiiik lagi benda hidung berdarah ni macam selalu je kena kat…

Emotions

Bukan nak emosi, cuma nak kongsi. Semua manusia diberikan hati dan akal. Akal untuk berfikir, hati untuk perasaan (macam pelik pulak ayat ni). Bila kita rasa sakit hati, senang hati, mahupun suka hati, kita takkan rasa dekat kepala tapi dekat hati kita, ke jantung ke ntah.. Siapa tau? Anyways, tipu lah kalau ade orang cakap…

Journey

So Jumaat lepas selamat lah aku dan Anas travel partner sampai ke Malaysia. Flight plan kami agak pelik sikit. Biasanya orang akan bli tiket pergi balik dari A ke B tapi kami beli tiket dari B ke J dan J ke M. Tiket bas dari Toronto, Canada ke Buffalo, USA. Tiket flight Buffalo-Narita and Haneda-KL….

Cuti

Okay!! Tamatlah sudah semester half-summer aku. Maka bolehlah bersiap-siap untuk pulang ke rumah-tangga (^_^). Summer kali ni ade 2 je exam – Religion and Mechanics. Religion dah dapat markah yang tak official (kira sendiri) which is Alhamdulillah good. Result Mechanics maybe dapat dalam minggu depan time aku ada kat Malaysia. So ade la satu cerita…

Summer

Summer ialah musim panas. Ok semua orang tahu. BTW untuk semester summer ni aku amik subjek Anthropology, Religion dan Mechanics. Sebenarnya aku takde la nak amik subjek anthropology, tapi since tersilap pilih course, terkonfius dengan sociology, maka teramik lah anthropology. Bagi sesiapa yang tak tahu and nak tahu apa dia anthropology, let me tell you…

Intro

Assalamualaikum and hello all. This is my second blog. The first one was attacked by a malware and I can no longer have an access to it. Kind of sad coz I wrote many things in it, and it have many followers too (sobs). Well, I dont intend on writing in English in this blog….